Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 August 2015
Vizualizari: 1781
Comentează add

Autorităţile avertizează că un eventual val de imigranţi care ar putea forţa graniţele ţării, dar se declară pregătite să-i facă faţă.

România se bucură de "liniştea dinaintea furtunii" în criza imigranţilor

radiojurnal

Imigranți trec granița dintre Grecia și Macedonia. Foto: captură youtube.com

Autorităţile române sunt pregătite pentru un eventual val de imigranţi care ar putea forţa graniţele ţării, susţine şeful Serviciului Teritorial de Poliţie de Frontieră Caraş-Severin, comisar şef Florin Bulgariu.

"Încă ne bucurăm de liniştea dinaintea furtunii. Încă nu au început pe partea noastră, dar avem temeri serioase să credem că fluxurile migratoare în viitor vor afecta ţara noastră, în priul rând, şi judeţul în al doilea rând.

"Având în vedere şi măsurile adoptate recent de guvernul ungar de a construi un gard la frontiera cu Serbia există posibilitatea pe care o luăm în calcul şi ne pregătim intens pentru asta de a gestiona fluxuri migratorii serioase", a declarat Florin Bulgariu.

Peste 340 de mii de imigranţi au ajuns în spaţiul comunitar de la începutul anului, iar Comisariatul ONU pentru Refugiaţi a îndemnat Uniunea Europeană să sporească sprijinul acordat ţărilor afectate de fluxul de imigranţi.

Majoritatea acestora ajung pe continent prin Grecia şi Italia, după ce străbat Mediterana pe ambarcaţiuni care, deseori, sunt nesigure.


Etichete ştiri vestCaraş-SeverinimigranţifrontierăSerbiaUngariaEuropaONUrefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live