Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

14 Iulie 2017
Vizualizari: 679
Comentează add

Generalul Nicolae Ciucă, Şeful Statului Major General, i-a prezentat preşedintelui Comitetului Militar al NATO stadiul îndeplinirii obligaţiilor faţă de aliaţi

România se află printre primii 10 contributori NATO în Afganistan

radu-dobritoiu

 Foto: army.mil/photos.

Generalul Nicolae Ciucă, Şeful Statului Major General, i-a prezentat preşedintelui Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, demersurile făcute de România pentru îndeplinirea obligaţiilor faţă de aliaţi.

Dintre aceste demersuri fac parte constituirea brigăzii multinaţionale de la Craiova, participarea cu o companie la grupul de luptă din Polonia, creşterea nivelului prezenţei româneşti în cadrul forţei de reacţie rapidă a NATO.

Generalii Ciucă şi Pavel au susţinut astăzi declaraţii de presă la Cercul Militar Naţional, ocazie cu care preşedintele Comitetului Militar al NATO a precizat că România este un aliat consecvent şi de încredere, cu o implicare activă şi reală, inclusiv prin bugetarea apărării cu doi la sută din PIB.

România contribuie semnificativ la misiunile şi operaţiunile NATO, situându-se printre primii zece contributori la misiunea din Afganistan, a mai spus generalul Petr Pavel, citat de redactorul nostru Radu Dobriţoiu.


Etichete Nicolae CiucăMStMComitetul militar NATOgeneralul Petr Pavel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live