Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Februarie 2021
Vizualizari: 374
Comentează add

Vor fi măsuri diferite pentru rate de îmbolnăvire COVID-19, mai mici sau egale cu 1/1.000, mai mici sau egale cu 3/1.000 și pentru rata mai mică de 6/1.000..

România-şcolile se redeschid pe 8 februarie, cu 3 scenarii epidemiologice

radiojurnal

 

În România şcolile se vor deschide din nou pe 8 februarie, iar elevii vor învăţa în clase, şi nu online. Totuşi, a explicat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Guvernul a pregătit printr-o ordonanţă de urgenţă, 3 scenarii posibile de desfăşurare a cursurilor, în funcţie de situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi.


Sorin Cîmpeanu: În primul rând, antepreşcolari, creşe, preşcolari, grădiniţe, elevi, învăţământ primar, inclusiv clasa 0, învăţământ gimnazial, învăţământ liceal, deci, practic, tot la rata de infectare mai mică sau egală cu 1. Următorul scenariu, rată de infectare mai mică sau egală cu 3 la 1.000, vor merge cu prezenţă fizică antepreşcolarii în creşă, preşcolarii în grădiniţă, elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare în şcoală. Vor merge de asemenea şi elevii din clasele terminale, a 8-a, a 12-a şi a 13-a. Al treilea scenariu rată de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000, vor merge doar antepreşcolari în creşă, preşcolari în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasă pregătitoare.


Etichete redeschidere școli8 februariecovid-19ratăinfectare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live