Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iulie 2021
Vizualizari: 1218
Comentează add

PAS din Republica Moldova are cel mai bun scor înregistrat vreodată de un partid de dreapta.

România salută rezultatele alegerilor din Republica Moldova

radiojurnal

   Maia Sandu. Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

România salută rezultatele alegerilor din Republica Moldova ca pe o victorie a democraţiei şi promite sprijin în procesul de integrare europeană, după ce partidul prezidenţial, Acțiune și Solidaritate, a câştigat majoritatea locurilor din Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări cetățenilor moldoveni pentru opţiunea clară pentru reforme şi stat de drept şi a lăudat-o pe preşedinta Maia Sandu, fondatoarea partidului, pentru curaj, perseverență și viziune.


Potrivit colegilor de la Radio Chişinău, este cel mai bun scor înregistrat vreodată de un partid de dreapta în Republica Moldova, iar preşedintele interimar al formaţiunii, Igor Grosu, a anunţat că echipa guvernamentală este pregătită.


Igor Grosu: Suntem gata să numim un nou guvern și să prezentăm publicului un plan de guvernare pentru următorii patru ani. Vom avea câteva priorități, în primul rând curățare justiției și lupta cu corupția.


Realizator: Doar alte două formaţiuni au mai intrat în Parlamentul de la Chişinău: Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor cu 32 de mandate şi Partidul ŞOR cu 6. 

Liderul socialist, Igor Dodon, a declarat că va face o opziţie responsabilă, dar a comentat - potrivit agenţiei ruse de presă TASS - că perioada bunelor relaţii cu Rusia a luat sfârşit.


Etichete Republica MoldovaalegeriPartidul Acțiune și SolidaritatePASMaia Sandu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live