Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

27 Septembrie 2016
Vizualizari: 1202
Comentează add

Comisia Europeană ar putea sancţiona România din cauza gestionării necorespunzătoare a deşeurilor

România riscă sancţiuni din cauza deşeurilor gestionate necorespunzător

stelian-radu-cacuci-oradea

 

"Majoritatea judeţelor au probleme în privinţa selectării operatorilor de salubritate pentru gropile de gunoi construite cu fonduri europene, din cauza neînţelegerii reglementărilor asumate de ţara noastră" - afirmă ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Prezent ieri, la Oradea, la inaugurarea noii centrale pe gaz a municipiului, ministrul Cristian Ghiunea a atras atenţia că România ar putea fi sancţionată de Comisia Europeană din cauza gestionării necorespunzătoare a deşeurilor.  

Cristian Ghinea: "Trebuie selectaţi operatori pentru noile gropi de gunoi. Adică, pur şi simplu, nu se pot conta pe cei vechi, asta a fost o decizie a Consiliului Concurenţei, pe care România, ca stat, a asumat-o, dar la nivel judeţean sunt întârzieri destul de mari şi riscăm ca în 2018-2019 să avem nişte infringement-uri din partea Comisiei Europene pentru chestiunea deşeurilor şi chestiunea de apă. Deci, practic, noi facem acum un apel de responsabilitate către aceste companii şi aceşti operatori, pentru a putea să preîntâmpinăm probleme mai târziu".


Etichete Cristian GhineasalubritategunoiinfrigementComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live