Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 August 2017
Vizualizari: 664
Comentează add

România a fost una dintre ţările Uniunii Europene cu cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei, în luna iulie.

România, rată scăzută a inflaţiei

florin-lepadatu

 

România a fost una dintre ţările Uniunii Europene cu cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei, în luna iulie.

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă în luna iulie, comparativ cu luna iunie, la 1,5%, cele mai mici rate anuale fiind înregistrate în Irlanda (minus 0,2%), Cipru (minus 0,1%), Bulgaria şi Finlanda, ambele cu o inflaţie anuală de 0,6%, Franţa, 0,8%, şi România, 0,9%, arată datele publicate, joi, de Eurostat.

Comparativ cu situaţia din luna iunie 2017, rata anuală a inflaţiei a scăzut în patru state membre, a rămas stabilă în opt ţări şi a crescut în 16 ţări membre, inclusiv în România, de la 0,7% în luna iunie, la 0,9% în luna iulie.

În ceea ce priveşte România, datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că rata anuală a inflaţiei a fost de 1,4% în iulie, în creştere comparativ cu 0,85% în luna anterioară.

Banca Naţională a României a revizuit prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an la 1,9%, în condiţiile în care anterior estima un nivel al ratei inflaţiei de 1,6%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale.

Pentru finalul anului 2018, BNR estimează o rată a inflaţiei de 3,2%, de la 3,1% anterior, iar pentru sfârşitul primului semestru din 2019 se aşteaptă la o rată a inflaţiei de 3,5%, relatează Agerpres.

 

Etichete EurostatBNR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live