Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

3 Iunie 2013
Vizualizari: 1419
Comentează add

Un studiu recent al Agenţiei pentru Drepturile Fundamentale ale Omului arată că homosexualii se confruntă în România cu o atitudine extrem de conservatoare.

România, "printre ţările conservatoare" privind homosexualii

andreea-prisacariu

Foto arhivă.

România este printre cele mai conservatoare ţări în privinţa homosexualilor, arată un studiu recent al Agenţiei pentru Drepturile Fundamentale ale Omului.

La rândul lor, reprezentanţii comunităţilor gay reclamă că se simt discriminaţi la serviciu, că nu au acces liber la serviciile din sănătate, din acelaşi motiv şi că tinerii şi adolescenţii lor nu dispun de tratament egal cu cei heterosexuali, în sistemul de educaţie.

Luni în capitală încep o serie de evenimente, precum dezbateri, manifestări teatrale şi zile de lectură pe teme exclusiviste, care vor culmina cu marşul GayFest de sâmbătă, menit să atragă atenţia asupra celor care se consideră, potrivit directorului Accept, Florin Buhuceanu, fără protecţie legală.

"Discriminarea comunităţii gay din România e una sistemică, o spun toate statisticile, practic, ce propunem noi este o serie întreagă de filme, dezbateri, reprezentaţii teatrale, un raft de literatură gay.

"Marşul a devenit şi el tradiţional, căci aduce în stradă acest grup minoritar, dar şi aliaţii noştri, cei care cred în valorile diversităţii şi ale toleranţei", spune Florin Buhuceanu.

Accept este o organizaţie non-guvernamentală care îşi propune să apere şi să promoveze drepturile comunităţilor gay din România.


Etichete gayhomosexualiAcceptFlorin Buhuceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live