Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iulie 2015
Vizualizari: 1401
Comentează add

Imposibilitatea sistemului de a le depista şi trata la timp bolile cardiovasculare este principalul motiv al creşterii mortalitatea, spune reprezentantul OMS, Victor Olsavszky.

România, primul loc în UE la boli cardiovasculare

radiojurnal

 Foto: www.soscardio.ro.

Ţara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană în ce priveşte mortalitatea provocată de bolile cardiovasculare, a spus astăzi, la rubrica "Apel Matinal", de la RRA, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, doctorul Victor Olsavszky. 

Motivul: imposibilitatea sistemului de a le depista şi trata la timp. 
 
"S-au făcut multe investiţii în ultimii ani şi aici trebuie să recunoaştem că sunt o serie de zone sau o serie de domenii care sunt în acest moment, putem spune, la nivelul celorlalte state din Uniunea Europeană, numai că într-adevăr problema accesului rămâne încă o problemă deficitară. Nu trebuie neapărat să întrebăm populaţia sau să facem sondaje de opinie. 
 
"Se vede clar din indicatorii pe care îi avem că mortalitatea, de exemplu în rural, de 14 la mie este mult mai mare decât cea din urban, care este de 10 la mie, ceea ce înseamnă că avem o mare problemă de acces la serviciile de sănătate, în primul rând în zona rurală", spune Victor Olsavszky.  
 
Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, înrăutăţirea stării de sănătate este principalul motiv de îngrijorare al românilor.

Etichete boli cardiovasculareUEreprezentantul OMSVictor Olsavszky.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live