Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Mai 2017
Vizualizari: 445
Comentează add

România este pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE, a spus premierul Sorin Grindeanu.

România, pregătită să demareze negocierile de aderare la OCDE

florin-lepadatu

 

România este pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE, a spus premierul Sorin Grindeanu, care speră ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid, cu sprijinul tuturor factorilor interni, dar şi al partenerilor noştri externi care sunt deja membri ai OCDE.

El a precizat că ţara noastră se află într-o conjunctură economică deosebit de favorabilă, cu o creştere economică de 5,6 % în primul trimestru, un nivel record al exporturilor în luna martie şi o creştere importantă a investiţiilor străine directe.

Însă această evoluţie trebuie continuată într-un mod solid, sustenabil şi responsabil.

Premierul a declarat că pentru aceasta este vital să facem reformele necesare, prin asimilarea celor mai bune practici şi standarde existente, iar OCDE este liderul cunoscut în materie de guvernanţă economică globală.

Sorin Grindeanu: "Pentru România este un moment important în istoria îndelungată a relaţiei noastre cu OCDE, un moment de maturitate şi vizibilitate şi, mai ales, de interes reciproc.

Consolidarea relaţiei României cu OCDE, clubul mondial al celor mai bune practici de dezvoltare economică, este o prioritate pentru guvernul pe care-l conduc.

România a avut un progres constant, mult accelerat în ultimii ani, pentru a asimila instrumentele OCDE şi a participa pe scară largă la structurile de lucru ale organizaţiei." 


Etichete OCDESorin Grindeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live