Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

5 Decembrie 2018
Vizualizari: 232
Comentează add

România este pregatită şi pe zona digitală pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

România pregătită pentru preşedinţia CUE

radu-dobritoiu

România este pregatită şi pe zona digitală pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, afirmă secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi al Societăţii Informaţionale, Maria Manuela Catrina. Responsabilii de la Bruxelles au încredere că autorităţile de la Bucureşti vor gestiona foarte bine acest domeniu, a mai spus Maria Manuela Catrina la RRA.


Maria Manuela Catrina:

"România este pregătită şi pregătită să ridice mânecile şi să muncească foarte serios în aşa fel încât să reuşim pe perioada preşedinţiei noastre să închidem sau să ducem înainte cât mai mult din aceste dosare. Este o preşedinţie complicată, având în vedere că la începutul lunii martie spre sfârşit deja parlamentul va fi în campanie electorală, deci nu va mai funcţiona.

Avem Brexitul, care se suprapune peste această perioadă, dar asta poate să fie şi o oportunitate, pentru că în perioada care rămâne ne-am propus, împreună cu colegii europeni să ne luăm un timp de reflecţie despre ce se va întâmpla în următorii cinci ani sau în următorii 10 ani în Europa. Îşi pun mulţi speranţele în noi că vom aduce subiecte noi pe masă, gen inteligenţa artificială, blockchain, inovare, calcul de înaltă performanţă, cuantum computing. Ce ne dorim foarte mult este ca după acest an ne-am dori să plece cu o singură idee, şi anume sumând-o foarte, foarte, simplu: "Ai nevoie de un mecanic? Cauţi un neamţ. Ai nevoie de un instalator? Cauţi un polonez. Ai nevoie de un IT-ist? Caută un român!"
 


Etichete zona digitalaMaria Manuela CatrinaMinisterul Comunicaţiilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live