Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 August 2017
Vizualizari: 331
Comentează add

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, s-a întâlnit astăzi cu personalul diplomatic al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

România, "pregătită pentru deţinerea preşedinţiei Consiliului UE"

radiojurnal

Minister-Delegate for European Affairs, Victor Negrescu. Photo: caleaeuropeana.ro.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, s-a întâlnit astăzi cu personalul diplomatic al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

La reuniunea organizată la propunerea premierului Mihai Tudose, Victor Negrescu a precizat că perspectiva exercitării pentru prima dată de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019 reprezintă o provocare majoră, dar şi o excelentă oportunitate pentru ţara noastră:

Victor Negrescu: Suntem pregătiţi pentru deţinerea acestei preşedinţii în anul 2019. Şi, în acest sens, astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii noştri de la Bruxelles, practic toţi colegii noştri care activează la nivelul Reprezentanţei României pe lângă Uniunea Europeană. Au venit în ţară, au avut un dialog cu aproape jumătate din membrii Cabinetului României despre priorităţile naţionale în vederea acestei preşedinţii ceea ce ar trebui să facem noi pentru a organiza aşa cum trebuie această preşedinţie şi, personal, am discutat individual cu fiecare dintre colegii noştri, pentru a ne asigura că, într-adevăr, înţeleg miza acestui moment important pentru România, înţeleg rolul lor şi să putem defini cât se poate de clar procedurile de lucru şi maniera prin care fiecare coleg va fi implicat pentru a avea o preşedinţie eficientă şi de succes.


Realizator: Alte subiecte abordate s-au referit la dialogul cu instituţiile europene în scopul identificarii unor modalităţi de eficientizare a cooperării cu acestea. 

România va asuma pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene - una din cele şapte instituţii ale Uniunii.


Etichete Româniapreşedinţiei ConsiliuluiMinistrul delegat pentru afaceri europeneVictor Negrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live