Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

15 Octombrie 2021
Vizualizari: 239
Comentează add

Executivul de la Bruxelles poate mobiliza ajutor în sprijinul autorităţilor române în lupta împotriva COVID-19, la fel cum România a sprijinit Italia la începutul crizei pandemice.

România poate solicita inclusiv detaşarea de echipe medicale din UE

radio-romania-actualitati

       SARS-CoV-2:   Foto: Arhivă.

Comisia Europeană anunţă că România poate solicita inclusiv detaşarea de echipe medicale din ţările Uniunii Europene prin Mecanismul de Protecţie Civilă, pentru a face faţă celui de-al patrulea val al pandemiei COVID-19.

Într-o declaraţie acordată lui Lucian Bălănuţă, de la RADIO IAŞI, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Balazs Ujvari, afirmă că executivul de la Bruxelles poate mobiliza ajutor în sprijinul autorităţilor române în lupta împotriva COVID-19, la fel cum România a sprijinit Italia la începutul crizei pandemice.


Balazs Ujvari: 50 de concentratoare de oxigen au fost trimise de către Polonia în România. Am avut 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali trimise de Italia şi 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen trimise de către Danemarca. Suplimentar, faţă de acest sprijin al statelor membre, Uniunea Europeană a mobilizat 200 de concentratoare de oxigen din propriul stoc medical de tip "rescEU", care se află în Olanda. De asemenea, putem facilita o solicitare de resursă umană, echipe medicale, cum a furnizat, de altfel, România, în trecut către Italia, în timpul crizei iniţiale de COVID-19. Putem să avem în vedere o solicitare de facilitare a transferului de pacienţi între ţări membre ale Uniunii Europene.


Etichete uniunea europeanămecanismul de protecţie civilăvalul 4pandemia covid-19,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live