Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Tache

30 Octombrie 2012
Vizualizari: 1495
Comentează add

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a precizat că Romania are timp până în 21 decembrie să depună solicitarea către Comisia Europeană pentru deblocarea finanţării POSDRU.

România poate cere reluarea POSDRU "până la 21 decembrie"

cristina-tache

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu. Foto: gov.ro

România nu a depus încă o cerere pentru reluarea plăţilor în programul Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Importante sunt însă evaluarea de luna viitoare, de rezultatele căreia depinde reluarea plăţilor.

Reprezentantul Comisiei Europene, Peter Stub Jorgensen, a declarat în cadrul Conferinţei Anuale POSDRU de la Sinaia că instituţia din care face parte nu este interesată în tratarea proiectelor individuale, unul câte unul.

"Nu lucrăm la nivel de proiecte. Ceea ce este important este faptul că în luna noiembrie va avea loc un audit şi sperăm ca rezultatele acestuia să fie pozitive şi astfel aceste rezultate să ne permită reluarea plăţilor, însă pentru ca plăţile să fie reluate este necesară depunerea unei cereri de plată din partea României, pe care încă nu am primit-o", a afirmat Peter Stub Jorgensen. 

În replică, ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a precizat că Romania are timp până în  21 decembrie să depună solicitarea către Comisia Europeană pentru deblocarea finanţării, dar acest demers va fi făcut după efectuarea auditului programat în noiembrie.

"Aşteptăm punctul de vedere al auditului din noiembrie. În măsura în care acesta va fi pozitiv, în sensul că respectăm toate metodologiile şi tot ceea ce ne-am propus prin aceste instrucţiuni, imediat vom transmite toate aceste cereri către Comisia Europeană.

"Noi trebuie să avem garanţia că lucrăm bine. Imediat după această comisie, vom putea să transmitem către UE.

"Ei aşteaptă de la noi aceste cereri până la 21 decembrie a.c", a precizat ministrul muncii.


Etichete POSDRUPeter Stub JorgenseComisia EuropeanăMariana Câmpeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live