Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

26 Octombrie 2015
Vizualizari: 1187
Comentează add

România a înregistrat performanţe deosebite în privinţa creşterii economice şi a consolidării fiscale, apreciază Ismail Radwan, specialist în managementul sectorului public la BM.

România, ”performanţe deosebite în privinţa creşterii economice”

iulian-olescu

Foto:radiovacanta.ro 

România a înregistrat performanţe deosebite în privinţa creşterii economice şi a consolidării fiscale - apreciază Ismail Radwan, specialist în managementul sectorului public la Banca Mondială.

În plus, tehnologia computerizată a evoluat substanţial, iar turismul, agricultura şi construcţiile au potenţial să se dezvolte şi mai mult - susţine, de asemenea, oficialul.

El a adăugat şi că ţara noastră a făcut progrese în privinţa mediului de afaceri, care a devenit mult mai atractiv, dar nu suficient - a conchis Ismail Radwan:  ”Cred că sunt trei lucruri pe care le puteţi face pentru a ameliora climatul pentru investitori.

”Primul ar fi îmbunătăţirea mediului de afaceri, al doilea - dezvoltarea infrastructurii, iar al treilea - o bună guvernanţă.

”România are deja un mediu de afaceri favorabil, Banca Mondială montorizează 189 de ţări din întreaga lume, în cadrul studiului Doing Business.

”Anul trecut România era pe locul al 51-lea, iar anul acesta a ajuns pe locul 48. Mâine vom prezenta previziunile pentru anul 2016.

”Am văzut datele, nu le pot dezvălui, dar sunt foarte promiţătoare” a afirmat Ismail Radwan.  

Oficialul Băncii Mondiale a mai spus că România a făcut progrese majore în lupta împotriva corupţiei, dar trebuie ca sistemul judiciar să acţioneze şi pentru confiscarea bunurilor furate.

Politicienii şi oamenii de afaceri corupţi sunt arestaţi, dar ies după un an sau doi şi se bucură în continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public - a declarat Ismail Radwan, la Summitul Investitorilor Străini, de la Bucureşti.


Etichete creștere economicăperformanțeIsmail Radwanspecialist în managementul sectorului public la Banca Mondială

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live