Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Octombrie 2013
Vizualizari: 1391
Comentează add

Deputatul PSD Gabriel Vlase, şeful delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO, a fost ales astăzi, vicepreşedinte al acestei organizaţii.

România, pentru prima oară în conducerea AP NATO

carmen-gavrila

Gabriel Vlase. Foto: gabrielvlase.ro

România este reprezentată în premieră, în conducerea Adunării Parlamentare a NATO după ce, deputatul Gabriel Vlase, şeful delegaţiei Parlamentului României la AP NATO, a fost ales astăzi, vicepreşedinte al acestei organizaţii. 

Evenimentul a avut loc la cea de a 59-a reuniuni anuale, la Dubrovnik, în Croaţia. "Sunt extrem de onorat de faptul că majoritatea reprezentanţilor statelor membre NATO mi-au acordat acest vot de încredere, atestând faptul că România este respectată de partenerii săi parlamentari euro-atlantici. Acest vot demonstrează, însă, şi faptul că ţara noastră este şi un partener de încredere pentru ţările membre NATO", a declarat deputatul PSD, Gabriel Vlase.

Noua structură de conducere a Adunării Parlamentare NATO este formată din preşedintele Hugh Bayley (Marea Britanie) şi vicepreşedinţii Gabriel Vlase (România), Nicole Ameline (Franţa), Cheryl Gallant (Canada), Daniel Bacquelaine (Belgia) şi Karl Lamers(Germania).

Adunarea Parlamentara a NATO este o organizaţie înfiinţata în anul 1955, cu sediul la Bruxelles.  AP NATO are 257 membri (titulari, cu drept de vot), din parlamentele celor 28 de ţări membre NATO şi 66 delegaţi,(fără drept de vot) din parlamentele a 14 state asociate (Federaţia Rusă, Ucraina, Austria, Azerbaidjan, Suedia, Elveţia, Georgia, Armenia, R. Moldova, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Finlanda, Serbia si Muntenegru).  

Parlamentul României a fost reprezentat în Adunare încă din 1990. În perioada noiembrie 1990 – aprilie 2004, Parlamentul României a luat parte la activităţile Adunării cu statut de invitat şi apoi de asociat. 

După aderarea la NATO, în aprilie 2004, delegaţiei Parlamentului României i-au revenit, conform regulamentului, zece locuri de membru, ce se repartizează corespunzător între Camera Deputaţilor şi Senat. Acestora li se adaugă zece supleanţi.


Etichete AP NATOAdunarea Parlamentară NATOGabriel VlaseParlamentul României,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live