Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

19 Septembrie 2019
Vizualizari: 2043
Comentează add

Statele Unite constituie prima destinație pentru imigranți.

România, pe locul doi în lume între ţările cu cei mai mulţi emigranți

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Aeroportul Zaventem din Bruxelles. Foto: Agerpres/AP.

5,3 milioane de emigranţi şi-au părăsit ţările, anul trecut, pentru a se instala în statele dezvoltate ale lumii, se arată într-un raport publicat ieri, la Paris, de Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică.

România se află pe locul doi, după China, între ţările cu cei mai mulţi emigranţi. 

Statele Unite au fost și anul trecut prima destinație pentru imigranți, urmate de Germania, iar cei mai mulți cetățeni au plecat definitiv din China, România, India, Polonia, Vietnam, Mexic și Siria.

Numărul celor care și-au părăsit țara pentru un loc de muncă sau pentru a se alătura familiei instalate deja în străinătate reprezintă cea mai mare parte a emigranților.

În schimb a scăzut simțitor migrația din motive umanitare și politice, doar un milion de cerere de azil au fost depuse în țările OCDE, în principal de afgani, sirieni, irakieni și venezueleni.

Anul trecut aproape 500.000 de români au emigrat. Cei mai mulți au ajuns în Germania - 54%, în Marea Britanie 12% și în Italia 10%. 

Din punct de vedere al migrației către România cei mai mulți au sosit anul trecut din Republica Moldova, urmați de chinezi și francezi.

Pe viitor, țările dezvoltate ale lumii intenționează să își ajusteze programele de selecție și să actualizeze listele de meserii căutate pe piața muncii fiind interesate de migranți cu studii, calificări și competențe superioare și care eventual să cunoască limba țării de destinație.


Etichete emigrantisuaromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live