Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 August 2020
Vizualizari: 271
Comentează add

România a fost, în 2019, pe locul 8 la producţia de bere din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

România, pe locul 8 în UE la producţia de bere

florin-lepadatu

Foto: wikipedia.org.

Reporter: Roman Muşat

Realizator: România a fost, în 2019, pe locul 8 la producţia de bere din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate azi de Oficiul European pentru Statistică. Potrivit Eurostat, anul trecut s-au produs în Uniunea Europeană 34 miliarde de litri de bere cu alcool, adică aproximativ 77 de litri pentru fiecare locuitor. 

Reporter: Principalii producători de bere din Uniunea Europeană în 2019 au fost Germania, cu 8 miliarde de litri sau 23% din producţia totală, Polonia şi Spania, fiecare cu câte 3,9 miliarde, apoi Olanda, Belgia, Franţa, Cehia şi România. Ţara noastră a produs 1,73 de miliarde de litri de bere. Ţările unde producţia de bere a crescut faţă de anul anterior sunt Lituania, Spania şi Italia, iar cele unde aceasta a scăzut sunt Olanda, Letonia şi Slovacia.

În ceea ce priveşte exportul de bere, peste 900 de milioane de litri au mers în Statele Unite, peste 800 de milioane în Marea Britanie şi sub 400 de milioane în China, Rusia sau Canada. Datele Eurostat au fost publicate astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Berii, celebrată în fiecare an în prima zi de vineri a lunii august.


Etichete bereclasamentromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live