Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2016
Vizualizari: 734
Comentează add

România se află pe locul al treilea în Europa în privinţa riscului ca populaţia să facă accidente vasculare cerebrale.

România, pe locul 3 în Europa în privinţa riscului de accident vascular

radiojurnal

Foto: Arhivă.

România se află pe locul al treilea în Europa, după Macedonia şi Bulgaria, în privinţa riscului ca populaţia să facă accidente vasculare cerebrale.

Potrivit ultimei raportări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 15 milioane de cazuri noi s-au raportat în întreaga lume. Între timp, în Europa, se înregistrează, anual, aproape 1 milion de accidente vasculare cerebrale.

Preşedintele Societăţii Române de Neurologie, Dafin Mureşanu, atrage atenţia că afecţiunea reprezintă una dintre cele mai importante cauze de mortalitate din lume, în pofida progreselor terapeutice.

Dafin Mureşanu: Trebuie să ne uităm la modul în care noi reuşim să gestionăm două aspecte ale vieţii: aspectele legate de modul în care ne organizăm activitatea profesională şi modul în care ne organizăm restul vieţii, respectiv foarte mult legat de cât de mult ne controlăm sănătatea, cum ne adresăm medicului, ce mâncăm, cât de multe ore lucrăm, cât de mult timp dormim, ce calitate a alimentaţiei avem, ce calitate a somnului şi, mai ales, cât de activi suntem fizic. Răspunsul ar fi: în creşterea factorilor de risc, prin dinamica vieţii, şi scăderea factorilor protectivi.

Declaraţia lui Dafin Mureşanu a fost făcută la evenimentul "Zilele Creierului" de la Cluj-Napoca, la care participă şi reporterul Radio România Actualităţi, Adriana Turea.


Etichete Româniariscul ca populaţia să facă accidente vasculare cerebraleDafin Mureşanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live