Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

16 Mai 2013
Vizualizari: 1333
Comentează add

Zeci de invitaţi români şi italieni vor susţine o serie de evenimente organizate de ţara noastră la standul din cadrul Salonului de Carte de la Torino.

România participă la Salonul de Carte de la Torino

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Arhivă

Pentru a cincea oară consecutiv România participă începând de joi la Salonul Internaţional de Carte de la Torino.

Zeci de invitaţi români şi italieni vor susţine o serie de evenimente organizate de ţara noastră.

De altfel, până luni vizitatorii pot găsi oferte editoriale interesante la standul României care are o suprafaţă de 70 de metri pătraţi şi a fost realizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia după un concept inspirat de tema principală a ediţiei din acest an a salonului, "Creativitatea - Unde îndrăznesc ideile". 

O întâlnire cu scriitorii Doina Ruşti, Stelian Ţurlea, Gabriela Adameşteanu şi Ingrid Beatrice Coman din Malta, dar şi cu traducători renumiţi ai operelor marilor scriitori români, cum ar fi profesorii universitari Geo Vasile, Bruno Mazzoni sau Roberto Merlo.

Sunt câteva dintre ofertele cu care vine ţara noastră în cel de-al cincilea an consecutiv la Salonul Internaţional de Carte de la Torino.  

"Sunt peste 30 de invitaţi români şi italieni la această ediţie a salonului aparţinând unor domenii variate: scriitori, traducători, jurnalişti culturali, editori, critici literari, profesori, românişti", a spus coordonatorul evenimentului, Mihai Stan, referent în cadrul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Prezentă la Salonul Internaţional de Carte de la Torino pentru prima dată este şi editura românească "Rediviva" din Milano, fondată în anul 2012.  

"Editura a apărut ca un proiect în cadrul Centrului Cultural Italo-Român şi a reuşit să reunească intelectuali, poeţi, scriitori, traducători încât la această ediţie ne prezentăm cu cinci titluri, două de autor - e vorba de Ingrid Beatrice Coman cu volumele 'Satul fără mămici' şi 'Pentru cine cresc trandafirii'. În traducerea aceleiaşi scriitoare, Ingrid Coman, e vorba despre cartea scriitorului Stelian Ţurlea 'În numele tatălui' şi Doina Ruşti, 'Liviu Anca''".

"Ne bucurăm chiar şi de un volum de poezie. Este vorba de cartea de poezie a poetului Viorel Bodiş, o voce foarte cunoscută a poeziei româneşti în Italia, o prezenţă întotdeauna apreciată atât de români, cât şi de italieni. Plus, anuarul Cultural al Centrului Cultural Românesc 'Repere culturale româneşti în Italia'", a afirmat coordonatoarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano şi a editurii, Violeta Popescu.


Etichete SaloncarteTorinoRomâniaediturăevenimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live