Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2015
Vizualizari: 2301
Comentează add

România ar putea intra parţial în spaţiul Schengen, în ce priveşte graniţele aeriene şi fluviale, până la sfârşitul anului, speră preşedintele Forumului Democrat al Germanilor.

România, parţial în Schengen "până la sfârşitul lui 2015"

radiojurnal

Klaus Ioannis şi Angela Merkel. Foto:Oana Bâlă.

România ar putea intra parţial în spaţiul Schengen, în ceea ce priveşte graniţele aeriene şi fluviale, până la sfârşitul anului, speră preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din ţara noastră, Paul-Jürgen Porr. Acesta l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis în recenta sa vizită oficială în Germania şi a precizat că Angela Merkel s-a angajat să sprijine aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie. 

Paul-Jürgen Porr: Preşedintele Iohannis a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte pretenţia noastră de a intra în spaţiul Schengen şi avem angajamentul doamnei Merkel că va fi un avocat al României în acest sens, pentru că nu ea hotărăşte, nu e o treabă a guvernului din Germania, ci o treabă a comunităţii europene. Este, pentru noi, un motiv de optimism că până la sfârşitul anului măcar parţial să intrăm în spaţiul Schengen, adică în ceea ce priveşte graniţele aeriene şi fluviale, respectiv porturile.

Realizator: Preşedintele Formului Democrat al Germanilor din România a mai spus că, în toate discuţiile cu oficialii de la Berlin, Klaus Iohannis a subliniat rolul important pentru relaţia dintre cele două ţări pe care îl are atât minoritatea germană din România, cât şi diapora românească din Germania, ne-a transmis corespondentul Radio România Carmen Vulcan.


Etichete Româniaspaţiul Schengengraniţele aeriene şi fluvialepreşedintele Forumului Democrat al GermanilorPaul-Jürgen Porr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live