Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

18 Iunie 2010
Vizualizari: 2954
Comentează add

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, industria prelucrătoare şi exportul ar putea atenua efectele crizei şi relansa economia României.

România "parcurge o perioadă prelungită de criză"

andreea-prisacariu

Preşedintele INS, Vergil Voineagu. Foto: Mediafax.

România continuă să parcurgă o perioadă prelungită de criză, dar totdată au apărut şi primele semne ale unui posibil început de redresare, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu.

Institutul Naţional de Statistică a sintetizat datele cu privire la evoluţiile economice existente pentru prima parte a anului.

Potrivit acestora, există două domenii foarte importante care ar putea relansa economia României - ponderea industriei prelucrătoare care a crescut, precum şi comenzile pentru export care au determinat creşterea producţiei.

În primul trimestru din 2010 se înregistrează o majorare a exportului cu 20 de procente. Dintre produsele pe care România le exportă se numără materialele obţinute din prelucrarea lemnului, substanţe şi produse chimice, elemente electrice, precum şi maşini.

Preşedintele INS, Vergil Voineagu, a mai precizat că speră ca în anul 2010 agricultura să aibă un cuvânt de spus în economie şi aceasta pentru că acest domeniu are toate premisele, iar vremea de anul acesta este una bună.

Pe de altă parte, sectorul construcţiilor care era motorul economiei are încă un ritm foarte scăzut. Şi investiţiile străine directe s-au redus cu aproape jumătate în primul trimestru din 2010 faţă de aceeaşi perioadă similară din 2009, mai relevă INS.

Preşedintele INS a mai afirmat că măsurile de austeritate luate de guvern ar trebui să aibă un impact pozitiv în economia reală.


Etichete RomâniacreştereproducţieVergil VoineaguINSeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live