Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Noiembrie 2021
Vizualizari: 517
Comentează add

Autorităţile vor permite organizarea de evenimente de Ziua Naţională cu nr limitat de participanţi în zonele oficiale, doar vaccinaţi sau trecuţi prin boală,cu mască și distanțare.

România - numărul cazurilor noi de COVID-19 continuă să scadă

radiojurnal

  Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 continuă să scadă în România - 2.900 ieri, cu 40% mai puţine faţă de vinerea trecută, dar cel al deceselor asociate COVID-19 rămâne ridicat - 281 în 24 de ore.

În spitale, numărul pacienţilor a coborât sub 12.000, în premieră de la sfârşitul lui septembrie, iar la terapie intensivă sunt puţin peste 1.600. În privinţa vaccinării se menţine ritmul din ultimele zile, aproximativ 24.600 de persoane cu prima doză de ser.

În acest context, autorităţile vor permite organizarea de evenimente dedicate Zilei Naţionale cu un număr limitat de participanţi în zonele oficiale, doar vaccinaţi sau trecuţi prin boală care trebuie să poarte măşti de protecţie şi să stea distanţaţi. Şi sărbătorile de iarnă s-ar putea desfăşura fără prea multe restricţii, dacă situaţia sanitară continuă să se îmbunătăţească, spune şeful DSU, Raed Arafat. El atrage însă atenţia că deocamdată nu există certitudini în acest sens.


Raed Arafat: Speranţa noastră este că oamenii, în condiţii de respectarea unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment.


Etichete scădere infectăripandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live