Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2018
Vizualizari: 830
Comentează add

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, susţine că nu se pune problema ca România să piardă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene din 2019.

România ”nu va pierde președinția Consiliului Uniunii Europene”

radiojurnal

Victor Negrescu - ministrul delegat pentru Afaceri Europene.        Foto: negrescu.ro.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, susţine că nu se pune problema ca România să piardă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care ar trebui să o preia de la 1 ianuarie 2019.

În ultimele zile, după violenţele înregistrate la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, politiceni din opoziţie au avertizat că există un asemenea risc. Prezent, astăzi, la Negreşti-Oaş, ministrul Victor Negrescu a afirmat.

Victor Negrescu: România nu are cum să piardă președinția Consiliului Uniunii Europene. Au existat țări în trecut care au avut campanii electorale pe perioada președinției lor. Au existat țări în trecut care nu au avut guverne și au deținut președinția la Consiliul Uniunii Europene și nu a fost niciun fel de problemă. Noi avem astăzi un guvern, avem o serie de priorități stabilite prin consens de toate instituțiile - Guvern, Parlamentul României și Administrația Prezidențială - și, practic, suntem pregătiți pentru acest moment.

La Negreşti-Oaş a avut loc o dezbatere cu tema "Europa valorilor comune", la care au participat aproximativ o sută de persoane, autorităţi publice locale şi ministrul Victor Negrescu.

Potrivit corespondentului RRA Sergiu Podină, participanţii au subliniat importanţa asigurării securităţii cetăţenilor şi a unei dezvoltări economice echilibrate la nivel european pentru a reduce decalajele dintre statele membre./eradu/atataru

 

Etichete victor negrescuRomânia ”nu va pierde președinția Consiliului Uniunii Europene”

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live