Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

29 Iunie 2012
Vizualizari: 1649
Comentează add

Victor Ponta a precizat că la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles a fost acceptată posibilitatea de a transfera fonduri de la un program operaţional la altul.

România "nu îşi pierde fondurile europene"

ioana-dogaru

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă Reuters.

Premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European, a declarat că, în perioada următoare vor fi alocate 120 de miliarde de euro pentru creştere economică şi creare de locuri de muncă.

"Vreau să spun de la început este faptul că 120 de miliarde de euro vor fi afectate în perioada imediat următoare pentru creştere economică şi creare de locuri de muncă", a declarat Victor Ponta.

Premierul României a declarat că nu se vor pierde bani din fondurile europene alocate României şi că ţara nu are fonduri dezangajate.

El a precizat că, dacă România este capabilă să prezinte rapid proiecte, poate deja să beneficieze de garanţii pentru proiecte din partea Băncii Europene.

Şeful executivului român adăgat că a fost acceptată şi posibilitatea de a transfera fonduri de la un program operaţional la altul.

"S-a trecut în mod expres posibilitatea de a transfera fonduri în cadrul anvelopei României, deci din banii afectaţi în general României, de a transfera fonduri de al un program operaţional la alt program operaþional", a spus Victor Ponta, după reuniunea de la Bruxelles.

Potrivit premierului, la Consiliul European de la Bruxelles s-a adoptat  pactul de creştere economică şi locuri de muncă, discutându-se despre măsurile care vor fi luate în acest sens.

Victor Ponta a menţionat că România a trecut cu bine de analiza de ţară efectuată de Uniunea Europeană.

"Analiza de ţară prezentată de preşedintele CE a marcat că România îşi menţine obligaţiile şi promisiunile. România îşi păstrează acelaşi rating ca ţară", a declarat Victor Ponta.

Potrivit premierului, în cadrul Consiliului s-a discutat şi problema aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

"Sunt optimist că în toamnă vom avea răspunsul pe care îl aşteptăm privind aderarea la Spaţiul Schengen", a mai spus primul ministru.

În cadrul conferinţei de presă susţinute la Bruxelles, Victor Ponta a mai spus că, la întoarcerea în ţară, o va propune pe Ecaterina Andronescu pentru funcţia de ministru al educaţiei.


Etichete Victor PontaBruxellesConsiliu EuropeanSchengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live