Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

22 Ianuarie 2018
Vizualizari: 529
Comentează add

Potrivit liderului UDMR, Kelemen Hunor, România ar putea păţii şi cu preşedinţia UE la fel ca şi cu iarna şi cu ninsoarea care an de an vin pe neaşteptate.

România nu este pregătită pentru preşedinţia UE, consideră liderul UDMR

rador

  Kelemen Hunor. Foto: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz.

În opinia preşedintelui UDMR, România nu este pregătită pentru a îndeplini, în primul semestru al anului 2019, preşedinţia Consiliului European. Kelemen Hunor şi-a exprimat această opinie la o conferinţă de presă organizată la Oradea.

Conform MTI, Kelemen Hunor a afirmat că 2018 se arată a fi un an dificil în politica românească, iar în astfel de condiţii România ar trebui să se pregăteacă pentu preluarea preşedinţiei Consiliului European, pe perioade primei jumătăţi a anului 2019.  Potrivit liderului UDMR, şi cu preşedinţia UE România ar putea păţii la fel ca şi cu iarna şi cu ninsoarea, care an de an vin pe neaşteptate.

Kelemen Hunor a criticat faptul că nimeni nu vorbeşte care o să fie priorităţile ţării, în ce stadiu se află pregătirea logistică şi dacă există resurse umane pentru îndeplinirea sarcinilor. "Nu ne aflăm nicăieri. Glasul România nu se aude nici în chestiunile regionale, nici în politica externă, ceea ce nu este bine" - a atenţionat preşedintele UDMR.

El a declarat că UDMR aşteaptă să vadă care vor fi schimbările aduse de învestirea noului guvern. Kelemen Hunor a repetat şi la Oradea că grupurile parlamentare ale UDMR şi Senat şi Camera Deputaţilor vor decide, în cadrul unei şedinţe comune, care va avea loc pe 29 ianuarie, dacă vor sprijini sau nu investirea noului guvern.

 Kelemen Hunor a adăugat că liderii UDMR se vor întâlni cu premierul desemnat Viorica Dăncilă, îi vor asculta planurile şi îi vor pune întrebări.  Kelemen Hunor a mai spus că aşteaptă ca liderii partidelor româneşti să se delimiteze de declaraţia lui Mihai Tudose, în care fostul premier a folosit expresia "vor flutura".

Dacă aceasta nu se va întâmpla, atunci se pate doar ghici dacă aceşti lideri sunt de acord cu respectiva declaraţie sau le este teamă să se delimiteze. Luni, 22 ianuarie, preşedintele UDMR a participat la o manifestare organizată la Oradea cu prilejul Zileii Culturii Maghiare


Etichete Consiliul EuropeanUDMRKelemen HunorViorica DăncilăMijhai TudoseZiua Culturii Maghiare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live