Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Octombrie 2020
Vizualizari: 206
Comentează add

România nu are educație sanitară privind raportarea infecțiilor nosocomiale

radiojurnal

 Spital în România. Arhivă Foto: Ioan Suciu.

România nu are o educație sanitară în privința raportării infecțiilor nosocomiale și raportează doar 3% dintre acestea, față de 5% cât este media europeană.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, a subliniat astăzi într-o dezbatere de specialitate că este nevoie de modificarea legislației pentru a încuraja medicii să facă aceste raportări.

Horea Timiş: Din punct de vedere statistic, la nivel european, știm foarte bine că suntem în coada clasamentului. Practic, nu avem o educație încă sanitară privind importanța raportării infecțiilor nosocomiale în spitale, nu ne ajută nici legislația și cred că primul pas ar trebui... o modificare foarte clară legislativă care să încurajeze acest lucru, nu să penalizeze medicul sau să se întoarcă împotriva lui, din punct de vedere al malpraxisului, și dacă am rezolva această problemă legislativă, prin care să încurajezi raportarea corectă am avea şi multe beneficii, fiindcă odată cu infecțiile nosocomiale în unitățile spitalicești apar și costurile.
 
De asemenea, medicii epidemiologi spun că pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale trebuie respectate regulile de igienă și protocoalele stabilite în spitale.
 
Ei consideră că supravegherea acestor infecții trebuie să reprezinte o prioritate pentru spitalele publice.
 
(PH)
 

Etichete infectii nosocomialeraportareeducatie sanitara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live