Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Mai 2018
Vizualizari: 560
Comentează add

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat, astăzi, la Bacău, că "România nu a fost pregatită suficient pentru a accesa fondurile europene".

România "nu a fost pregatită suficient pentru a accesa fondurile europene"

radiojurnal

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat, astăzi, la Bacău, că "România nu a fost pregatită suficient pentru a accesa fondurile europene".

Afirmaţia înaltului oficial european vine în urma vizitei la proiectul Insula de Agrement din Bacău, obiectiv care a pierdut mai multe milioane de euro din cauza deficienţlor tehnice de proiectare.

Corina Cretu a mai spus că pentru Uniunea Europeană guvernele nu au culoare politică. 

Corina Cretu: "Eu cred că în general România nu a fost pregătită suficient pentru a accesa aceste fonduri europene cu proiecte de calitate, încă de la 1 ianuarie 2007, atunci când România a intrat în UE şi, după cum vedeţi, avem foarte multe întârzieri acumulate de-a lungul anilor. De aceea suntem pe teren tot timpul şi, după cum vedeţi, venim, tragem semnale de alarmă, acolo unde este cazul, tocmai pentru a ajuta. Avem experţi pe teren, care literalmente mulţi dintre ei aproape că s-au mutat, ajută autorităţile locale, ajută guvernele României, care pentru noi nu au culoare politică, noi ne asigurăm în toate statele membre că aceşti bani şi această apartenenţă la UE este maximizată şi este accelerată implementarea pe teren".


Realizator: Comisarul european pentru Politică Regională a reamintit că este nevoie de o simplificare şi de o accelerare a accesării fondurilor europene, dar şi de o mai mare responsabilitate a factorilor locali.

La rândul său, premierul Vorica Dăncilă, prezentă şi ea, astăzi, la Bacău, a anunţat că în şedinţa de guvern de joi va fi modificată Legea achiziţiilor publice, în sensul reducerii termenelor în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pe fondurile europene, ne-a transmis corespondentul nostru, Gabriel Pop.


Etichete corina creturomaniafonduri europeneuebacau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live