Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

8 Octombrie 2021
Vizualizari: 818
Comentează add

Preşedintele FPRIA, Sorin Minea, a explicat la RRA că procesatorii vor fi obligaţi să actualizeze preţurile, pentru a-şi acoperi cheltuielile.

România, nevoită să importe carne de porc din cauza pestei porcine africane

radio-romania-actualitati

Arhivă foto: Agerpres.

Majorarea salariului minim şi creşterile de preţuri la energie din ultima perioadă vor duce la scumpirea produselor alimentare în următoarele două-trei luni, a declarat preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (FPRIA), Sorin Minea.

El a explicat în rubrica "Apel matinal" de la Radio România Actualităţi că procesatorii vor fi obligaţi să actualizeze preţurile, pentru a-şi acoperi cheltuielile.

Pe de altă parte, ţara noastră este obligată să importe carne de porc şi nici nu poate exporta din cauza pestei porcine africane, ceea ce de asemenea va duce la creşterea preţurilor, a spus Sorin Minea.


Sorin Minea: Datorită pestei porcine şi datorită măsurilor care trebuie luate, România este într-un deficit cronic de carne de porc pentru comercializare, pentru industrie. Eu nu pot să alerg pe câmp să cumpăr carnea, e şi ilegal. Acum, aproximativ 30% din necesarul de carne de porc îl producem singuri, restul dacă nu îl cumpărăm din alte ţări, din comunitatea europeană, nu mai avem cu ce să lucrăm. În acelaşi timp, vine şi reversul medaliei. Pesta porcină africană interzice comerţul intracomunitar sau exportul, cum vreţi să îi spuneţi, cu produsele din carne care conţin carne de porc, tocmai datorită pestei porcine africane. La ora actuală, dacă nu putem exporta şi importăm materie primă, noi am scăzut în producţie, deficitul a crescut.

(RS)


Etichete exclusiv radiosorin mineacarne porcpesta porcinaimportromaniaapel matinal(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live