Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Septembrie 2014
Vizualizari: 1170
Comentează add

România va îndeplini rolul de naţiune-lider a Fondului de sprijin creat de NATO pentru dezvoltarea capacităţii de apărare cibernetică a Ucrainei, după cum informează SRI.

România, "naţiune-lider în apărarea cibernetică a Ucrainei"

radiojurnal

 Foto: Arhivă Reuters.

România va îndeplini rolul de naţiune-lider a Fondului de sprijin creat de NATO pentru dezvoltarea capacităţii de apărare cibernetică a Ucrainei, după cum informează Serviciul Român de Informaţii.

Într-un comunicat difuzat ieri, SRI precizează că ideea creării acestui fond a apărut în contextul evenimentelor generate de tensionarea relţiilor ruso-ucrainene şi pe fondul necesităţii Alianţei Nord-Atlantice de a-şi întări graniţa de est. 
 
În document se mai spune că expertiza SRI în domeniul securităţii cibernetice a fundamentat aprobarea, recent, de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, a participarii României, prin intermediul SRI, în calitate de naţiune-lider, la acest Fond. 
 
Astfel, specialiştii români în securitate cibernetică vor defini, împreună cu partea ucraineană, cerinţele tehnice şi arhitectura unui sistem de protecţie a anumitor infrastructuri din Ucraina împotriva ameninţărilor cibernetice.

Etichete NATOUcrainaapărare ciberneticăSRIConsiliul Suprem de Apărare a Ţării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live