Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

10 Decembrie 2015
Vizualizari: 1060
Comentează add

România a făcut mari progrese în lupta anticorupţie şi a devenit un model în regiune, apreciază ambasadorul SUA, Hans Klemm, şi cel britanic, Paul Brummell.

România, "model regional" în lupta anticorupţie

carmen-gavrila

Ambasadorul american, Hans Klemm (stânga) şi cel britanic Paul Brummell (dreapta). Foto: facebook.com/bucharest.usembassy.

România a făcut mari progrese în lupta anticorupţie şi a devenit un model în regiune, au declarat ambasadorul american, Hans Klemm, şi cel britanic, Paul Brummell, cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva corupţiei.

Preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România, Daniela Nemoianu, a avertizat, însă, că, în continuare, corupţia este o ameninţare la siguranţa naţională a ţării noastre.

Ambasadorul american, Hans Klemm, a lăudat crearea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor rezultate din corupţie şi a spus că speră ca, astfel, statul să recupereze mai eficient decât până acum pierderile din urma actelor de corupţie.

Hans Klemm a remarcat în special activitatea procurorilor români din ultimii ani, dar a precizat că o justiţie independentă are nevoie de resurse şi legi adevcvate.

"Cred că trebuie analizat dacă există într-adevăr legi adecvate pentru prevenirea sau măcar descurajarea mitei", a spus diplomatul american.

Ambasadorul Klemm a dat exemplul SUA, unde după ce o investigaţie a scos la iveală că mai multe companii americane au dat mită de milioane de dolari pentru a obţine contracte în străinătate, autorităţile au pus la punct o lege specială care să descurajeze astfel de practici.

Şi ambasadorul britanic a explicat că în ţara sa a fost recent modernizată şi eficientizată legislaţia prin care companiile britanice sunt descurajate şi dur sancţionate dacă fac acte de corupţie în alte ţări.

"O lege care se concentrează pe patru zone de corupţie: luare de mită activă, luare de mită pasivă, mituirea oficialilor publici străini şi luarea de mită în numele unei companii. Această lege prevede sancţiuni extrem de dure şi, poate cel mai important lucru, are aplicabilitate extrateritorială", a declarat Paul Brummell.

Preşedintele Camerei de Comerţ Americane, Daniela Nemoianu, a avertizat că în România corupţia a afectat un domeniu vital - infrastructura - şi a determinat românii educaţi să emigreze, iar aceşti doi factori fac ţara mai puţin atractivă economic. 


Etichete RomâniaanticorupţieSUAHans KlemmMarea BritaniePaul Brummellprogreseeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live