Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

4 Februarie 2013
Vizualizari: 1600
Comentează add

România a înregistrat o creştere mai mult decât dublă faţă de media din UE privind preţurile producţiei industriale, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică.

România, locul 4 în UE la creşterea preţurilor din industrie

ioana-dogaru

Foto: Agerpres.

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 2,1% în zona euro şi cu 1,9% în Uniunea Europeană, în decembrie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, informează Agerpres.

România a înregistrat o creştere mai mult decât dublă faţă de media din UE, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, în rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate în Belgia (6,4%), Bulgaria (5,4%), Danemarca (4,9%) şi România (4,8%), iar cele mai reduse creşteri s-au înregistrat în Austria (0,1%), Suedia (0,4%) şi Polonia (0,6%).

În decembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,2% în zona euro şi în Uniunea Europeană. 

Preţurile au scăzut în aproape toate statele membre UE, cu excepţia Belgiei şi Suediei (ambele cu 1,2%), potrivit Eurostat.

Cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Bulgaria (minus 1%), Danemarca (minus 0,8%), Cipru (minus 0,7%) şi Austria (minus 0,6%).

România a înregistrat în decembrie o scădere de 0,2% a preţurilor producţiei industriale.

Citiţi datele complete oficiale ale Eurostat aici.


Etichete Eurostatpreţuriproducţieindustrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live