Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

11 Mai 2014
Vizualizari: 1970
Comentează add

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea în finala desfășurată la Copenhaga. Conchita Wurst, Austria a câștigat concursul.

România, locul 12 la Eurovision 2014 România, locul 12 la Eurovision 2014 - Conține video

razvan-stancu

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014. Foto: facebook.com/paulaseling.

Paula Seling şi Ovi (Ovidiu Cernăuțeanu), reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea, cu 72 de puncte, în finala care a avut loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Conchita Wurst din Austria a câştigat competiţia cu piesa "Rise like a Phoenix", care a obţinut un total de 290 de puncte.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

Vezi aici melodia câştigătoare interpretată de Conchita Wurst din Austria.

Puncte acordate României: Azerbaidjan 6 puncte, Malta 8 puncte, Macedonia 4 puncte, Belarus şi Portugalia un punct, Israel 8 puncte, Norvegia 4 puncte, Republica Moldova 12 puncte, Irlanda 2 puncte, Austria și Spania 8 puncte, Belgia și Italia câte 5 puncte.

Republica Moldova a acordat 8 puncte Rusiei, 10 Ucrainei și 12 puncte României.

Video: Paula Seling & Ovi - Miracle. Sursa: youtube.com/user/eurovision.

Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2014, după ce au trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală, care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Vezi aici lista cu toți participanții din finala Eurovision 2014.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.

Ediţia din 2015 a concursului Eurovision se va desfăşura în Austria, după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Rise like a Phoenix".

 

EUROVISION - una dintre cele mai longevive emisiuni televizate

Cele mai bune performante ale Romaniei la Eurovision au fost in 2005 si 2010, cand reprezentantii sai au ocupat locul 3.

Irlanda detine recordul pentru cel mai mare număr de victorii la Eurovision, câstigând trofeul de sapte ori - dintre care trei consecutive, intre 1992 si 1994.

Franta, Luxemburg, Marea Britanie si Suedia sunt următoarele, cu cate cinci concursuri castigate.

Eurovision este o competitie anuala organizata de catre tarile membre ale European Broadcasting Union (EBU). Prima sa editie a avut loc in 1956.

Eurovision inregistreaza an de an una dintre cele mai semnificative audiente globale, numarandu-se printre cele mai longevive emisiuni televizate din lume.

Printre castigatorii Eurovision sunt nume importante ale muzicii europene, printre care ABBA, Celine Dion sau Julio Iglesias.


Etichete Exclusiv onlineAustriaEurovision 2014Paula SelingOviMiracleconcursCopenhagaDanemarcaOvidiu CernăuțeanuConchita WurstB&W HallernaRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live