Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

20 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1270
Comentează add

România participă la cel mai mare exerciţiu al NATO lansat vreodată în domeniul apărării cibernetice care se desfăşoară în Estonia.

România, la cel mai mare exerciţiu NATO de apărare cibernetică

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: Arhivă Reuters. 

România participă la cel mai mare exerciţiu al NATO lansat vreodată în domeniul apărării cibernetice care se desfăşoară în Estonia. 

Exerciţiul care va dura trei zile va testa capacitatea NATO de a-şi apăra reţelele sale informatice în faţa unor provocări. 
 
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a început astăzi o vizită în Estonia, ca parte a unui turneu al său în ţările baltice. 
 
Scopul exerciţiului este de a testa schimbul rapid de informaţie privind eventualele incident cibernetice. 
 
Va fi testată, de asemenea, capacitatea statelor participante de a coordona cooperarea colectivă împotriva unor incidente cibernetice specifice care implică o reţea a misiunilor Alianţei. 
 
Ameninţarea cibernetică nu este doar una potenţială, aceasta este realitatea de zi cu zi, spune dl Sorin Ducaru, şef al Diviziei pentru Riscuri de Securitate Emergente din cadrul NATO. 
 
Conflictele pot fi virtuale, dar cu consecinţe care sunt reale şi distructive, afirmă ambasadorul Sorin Ducaru într-o declaraţie pentru RRA. 
 
Sorin Ducaru a precizat că specialiştii români au avut un rol particular în elaborarea scenariului şi a mediului virtual, pentru acest exerciţiu complex şi se află în prezent în Estonia, fiind implicaţi alături de aliaţi, în derularea exerciţiului.

Etichete exerciţiuNATOapărare ciberneticăSecretarul general al NATOJens StoltenbergEstoniaSorin Ducaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live