Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Noiembrie 2018
Vizualizari: 450
Comentează add

Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Ucraina au convenit să organizeze o campanie de informare şi să demareze un proces de îmbunătăţire a contactelor bilaterale.

România îşi va deschide consulat onorific în oraşul ucrainean Dnipro

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.         Foto: Arhivă.

Ambasadorul român la Kiev, Cristian-Leon Ţurcanu, a anunţat că România îşi va deschide consulat onorific în oraşul ucrainean Dnipro, fost Dnipropetrovsk, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al Consiliului Regional Dnipropetrovsk.
 
Sursa menţionează că este necesar şi un răspuns din partea Ministerului Afacerilor Externe în acest sens. Şeful Consiliului Regional, Hlib Prigunov, şi-a exprimat deja disponibilitatea de a susţine şi facilita deschiderea acestei misiuni româneşti în oraşul Dnipro, mai ales că, potrivit oficialului, România este în strânsă legătură cu instituțiile de învățământ din oraş, organizând schimburi de studenți şi conferințe, iar în 2019 planifică o importantă întâlnire a tinerilor pe tema Parteneriatului Estic.
 
Rador scrie că în ceea ce priveşte relaţiile economice dintre părţi, în 2017, cifra de afaceri a colaborării comerciale dintre regiunea ucraineană Dnipropetrovsk și România a fost de aproximativ 240 de milioane de dolari, cu 30% mai mare decât în ​​2016. În plus, România a investit în economia ucraineană 21,7 milioane de dolari.
 
Ambasadorul român la Kiev, Cristian-Leon Ţurcanu, a recunoscut, însă, că oamenii de afaceri din România continuă să aibă unele stereotipuri care îi împiedică să considere regiunea Dnipropetrovsk drept o platformă pentru proiecte de investiţii, în special din cauza faptului că această regiune, situată în partea centrală a Ucrainei, este aprope de linia frontului din Donbas.
 
În acest context, părţile au convenit să organizeze o campanie de informare şi să demareze un proces de îmbunătăţire a contactelor bilaterale.

Etichete Cristian-Leon ŢurcanuambasadorconsulatDiproUcrainaHlib Prigunov,Dnipropetrovsk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live