Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2021
Vizualizari: 160
Comentează add

Declaraţii ale premierului Nicolae Ciucă şi ministrului energiei, Virgil Popescu, cu ocazia inaugurării unei importante investiţii în domeniul energetic.

România își propune să devină independentă energetic în cel mult cinci ani

florin-lepadatu

Foto: wikipedia.org.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Autorităţile române îşi propun ca ţara noastră să devină independentă energetic în cel mult cinci ani.

Acest obiectiv este de altfel o prioritate a actualului guvern, care ar urma ca până la sfârşitul anului să facă o evaluare a capacităţilor de producţie şi depozitare la nivel naţional.

Petruţa Obrejan a urmărit declaraţiile oficiale făcute în judeţul Dâmboviţa, cu ocazia inaugurării unei importante investiţii în domeniu:  ”Creşterea capacităţii energetice şi asigurarea independenţei energetice a României reprezintă priorităţi ale actualului cabinet, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Precizând că este nevoie de un efort comun şi de proiecte pentru dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional.


Nicolae Ciucă: Am decis ca pe data de 20 decembrie, la ședința de guvern, dumnealor să vină și să prezinte proiectele agreate în comun pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităților de extracție și depozitare la nivel național. Există speranțe să putem să ne folosim capacitățile românești pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenței energetice într-un orizont de timp pe care l-am înțeles de la domnul ministru al energiei că poate să nu depășească cinci ani.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a explicat la Bilciureşti, în judeţul Dâmboviţa, că majorarea preţurilor la gazele naturale este provocată de Federaţia Rusă, însă după operaţionalizarea conductei Nord Stream 2 preţurile mai mult ca sigur vor scădea.


Virgil Popescu: S-au redus livrările prin Ucraina. Se presează, practic, operaționalizarea conductei Nord Stream 2. Noi estimăm că după perioada de iarnă, odată cu, probabil, pornirea conductei Nord Stream 2, prețurile vor scădea, iar întreprinderi mici și mijlocii, după cum știți, prin legea pe care am adoptat-o în parlament, au o schemă de ajutor de stat, primesc practic o subvenție atât la energie electrică, cât și la gaze naturale pentru a trece cu bine această această iarnă.”


Etichete energiegazeîncălzire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live