Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

8 Iunie 2010
Vizualizari: 1299
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în cursul unei întâlniri cu omologul său albanez, că poziţia României în privinţa statutului provinciei Kosovo rămâne inflexibilă în temeiul dreptului internaţional.

România "îşi menţine poziţia privind statutul Kosovo"

oana-bala

Preşedintele României, Traian Băsescu. Foto: Sorin Lupşa /

Relaţiile româno-albaneze şi situaţia din Kosovo au dominat discuţiile de la Tirana, dintre preşedintele României, Traian Băsescu, şi omologul său albanez, Bamir Topi.


Preşedintele Albaniei a afirmat că, în cadrul convorbirilor avute cu şeful statului român, a reconfirmat intenţia ţării sale de a juca un rol constructiv şi de moderator în regiune.


"Am considerat împreună foarte importantă creşterea nivelului de investiţii, includerea Albaniei şi a României în proiecte, începând cu Marea Neagră şi Marea Adriatică, în domeniul energetic, dar şi în domeniul turismului."

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre consolidarea relaţiilor economice bilaterale şi a precizat că s-a stabilit, în acest sens, organizarea unui forum de afaceri, la toamnă, la Bucureşti.

Referindu-se la poziţia României în privinţa problemei Kosovo, şeful statului a spus că aceasta este inflexibilă.


"Inflexibilitatea nu vine din lipsa de respect faţă de kosovari, ci vine din consistentul respect pe care îl avem pentru dreptul internaţional", a precizat preşedintele Traian Băsescu.


Etichete Traian BăsescuAlbaniaBamir TopiKosovoeconomieinvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live