Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Septembrie 2016
Vizualizari: 2094
Comentează add

România a primit oficial invitaţia guvernului de la Ottawa de a participa cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniţi, la ediţia 2017 a Invictus

România, invitată la Jocurile Invictus 2017

Foto: MApN

Ca urmare a dialogului purtat la nivelul ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc, respectiv al şefului Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, cu omologii canadieni, România a primit oficial invitaţia guvernului de la Ottawa de a participa cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniţi, veterani ai teatrelor de operaţii, la ediţia 2017 a Jocurilor Invictus, anunţă MApN.

Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat, astfel, demersurile de confirmare a participării şi înscriere a echipei României la ”Invictus 2017” şi va desfăşura, în perioada următoare, prin Secţia Paralimpică a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, procedurile pentru selecţia componenţilor echipei de sportivi şi definitivarea strategiei de pregătire şi antrenament.

Jocurile Invictus sunt organizate de Fundaţia cu acelaşi nume, patronată de Prinţul Harry al Marii Britanii, în scopul de a creşte gradul de informare a publicului larg cu privire la problematica veteranilor răniţi în teatrele de operaţii şi de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea acestora.

Prima ediţie a jocurilor, care a avut loc la Londra, în anul 2014, a fost urmată de Invictus 2016, organizată de Statele Unite ale Americii la Orlando, Florida.

Ediţia 2017 a jocurilor se va desfăşura în perioada 24-30 septembrie la Toronto, Canada şi va reuni aproape 600 de sportivi, care se vor întrece în cadrul a 12 discipline sportive.


Etichete InvictusMApNmilitariveteranisportivi paralimpici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live