Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2018
Vizualizari: 2151
Comentează add

Evenimentele dedicate scriitorilor români se desfăşoară sub motto-ul "Zoom în România", în diverse spaţii ale târgului, precum şi în câteva în locuri din oraş.

România - Invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig

radiojurnal

Foto: icr.

România este anul acesta ţară invitată de onoare la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig.

Evenimentele dedicate scriitorilor români se desfăşoară sub motto-ul "Zoom în România", în diverse spaţii ale târgului, precum şi în câteva în locuri din oraş, dedicate lecturilor şi dezbaterilor publice.

Presa germană a scris, în ultimele săptămâni, articole ample despre literatura română, analize consistente prin care îi recomandă publicului larg autorii români.

Peste patruzeci de cărţi au fost traduse în germană pentru acest eveniment, între care volume semnate de Cătălin Mihuleac, Gabriela Adameşteanu, Lavinia Branişte şi Florin Lăzărescu. Unul dintre cele mai importante spaţii de dezbatere ale Târgului de Carte de la Leipzig, numit "Sofaua Albastră", a găzduit o întâlnire cu scriitoarea Gabriela Adameşteanu.

Gabriela Adameşteanu: Sunt nişte lucruri contradictorii. Pe ce o parte, sunt tot mai puţini cititori şi pe de altă parte, toată lumea scrie şi scrie pe bloguri, şi scrie pe Facebook şi te asaltează cu romane. Deci, e o nevoie ciudată de ficţiune şi de relatare şi în acelaşi timp, o lipsă de răbdare pentru ficţiunile altuia. Am auzit oameni care târziu s-au apucat de scris şi au regreat că nu au publicat mai repede. Oamenii vor să-şi povestească viaţa şi asta probabil că nu se va sfârşi niciodată, chiar dacă litera scrisă va avea o viaţă mai grea.

2.400 de expozanţi din peste 40 de ţări îşi prezintă lucrările, în aceste zile, la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig. Până duminică - ultima zi a evenimentului - gazdele se aşteaptă ca, pe la standuri să treacă în jur de 200.000 de vizitatori.

 


Etichete Zoom în RomâniaTârgul Internaţional de Carte de la LeipzigGabriela Adameşteanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live