Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

5 Octombrie 2011
Vizualizari: 1709
Comentează add

Ministrul culturii din Spania spune că doreşte să cunoască mai bine literatura română, nu doar pe clasicii Emil Cioran, Eugen Ionescu sau Mircea Eliade.

România, invitat de onoare la Târgul de Carte de la Madrid

annamaria-damian

Standul României de la Târgul de Carte de la Madrid. Foto: Agerpres

31 de edituri din România participă la această ediţie a Târgului de Carte Liber, la care România esta invitată de onoare.

În discursurile de inaugurare a târgului, atât ministrul culturii spaniol, cât şi ministrul Kelemen Hunor au subliniat apropierea dintre cele două ţări, în special, din punct de vedere cultural.  

Ministrul spaniol a spus că Spania doreşte să cunoască mai bine literatura română, nu numai pe clasici ca Emil Cioran, Eugen Ionescu sau Mircea Eliade. 

Ministrul Kelemen Hunor şi-a exprimat încrederea că volumul tipărit nu va dispărea şi că va convieţui în armonie cu cartea electronică.

Această afirmaţie a fost făcută în contextul dezbaterii cu tema :"Cartea electronică vis-a-vis de cartea tipărită".

Oficialul român a mai precizat că participarea României ca ţară invitată la acest târg oferă oportunitatea ţării noastre, prin evenimentele organizate de Institutul Cultural Român de la Madrid, să promoveze dialogul între culturile diferite din România şi perioadele istorice diferite.  

În ceea ce priveşte piaţa de carte, organizatorii târgului, care au amintit că Spania a fost ţară invitată la Târgul de Carte de la Bucureşti, în urmă cu doi ani, şi-au exprimat convingerea că România este o piaţă în creştere pentru industria editorială spaniolă.  

Standul României are o suprafaţă de 270 de metri pătraţi şi este o construcţie modernă, deschisă, cu volume agăţate de stinghii de lemn şi cu o atmosferă care invită la cunoaştere şi la lectură.


Etichete SpaniacartetârgculturăscriitoriRomâniaKelemen Hunor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live