Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 19 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2018
Vizualizari: 883
Comentează add

Premierul Dăncilă a declarat că preşedintele Comisiei Europene a asigurat-o că până în 2019 România va intra în Spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

România intră în Schengen ”până în 2019”

radiojurnal

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu televizat, că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a asigurat-o că până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în Spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

Viorica Dancilă a precizat că intrarea României în Schengen este o decizie politică, afirmând că va purta discuţii cu statele Uniunii Europene care se împotrivesc. Şefa guvernului a mai spus că va încerca să comunice direct cu liderii europeni pentru a curma dezinformările care parvin la Bruxelles, în special pe subiectul modificărilor aduse legilor justiţiei.

Viorica Dăncilă: Eu am subliniat de fiecare dată că doresc independenţa justiţiei, vreau să continue lupta împotriva corupţiei, justiţia trebuie să fie liberă, trebuiesc apărate în acelaşi timp drepturile şi libertăţile cetăţenilor, pentru că acestea sunt valori europene. I-am rugat şi pe domnul preşedinte Juncker, şi pe domnul Tusk, şi pe domnul Tajani ca atunci când vor informaţii să ia informaţii de la Guvernul României, să ia informaţii corecte, pentru că au existat foarte multe dezinformări şi acest lucru a făcut ca opinia în ceea ce priveşte România să fie una nepliată pe realitate şi în acelaşi timp, punctual, dacă cred că sunt probleme pe un anumit segment al unei legi, a unei decizii, să discutăm, pentru a putea îndrepta, dacă este nevoie, sau pentru a putea arăta care este adevărul.

Premierul Viorica Dăncilă a adăugat că în curând va susţine un discurs în Parlamentul European, la invitaţia preşedintelui Antonio Tajani. Comisia Europeană şi-a exprimat recent îngrijorarea că schimbările aduse legilor justiţiei ar putea încetini lupta împotriva corupţiei din România.


Etichete RomâniaSpaţiul Schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live