Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Joi, 26 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 449
Comentează add

România intenţionează să cumpere rachete antiaeriene PATRIOT, precum şi lansatoare de artilerie HIMARS, iar MApN a trimis deja o cerere către guvernul american.

România intenţionează să cumpere rachete antiaeriene PATRIOT

florin-lepadatu

 

România intenţionează să cumpere rachete antiaeriene PATRIOT, precum şi lansatoare de artilerie HIMARS, iar Ministerul Apărării Naţionale a trimis deja o cerere către guvernul american, iar procedurile de achiziţie ar urma să înceapă chiar anul acesta.

Şeful Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a explicat de ce România vrea să cumpere rachete Patriot.

Nicolae Ciucă: "S-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F- 16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program.

Ca atare, sistemul PATRIOT se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare antiaeriană a spaţiului aerian al României.

În momentul de faţă sunt în analiză toate opţiunile privind dezvoltarea programului, important este faptul că el va fi demarat în acest an şi, în funcţie de negocierile şi de nevoile noastre, vom avea date şi cifre exacte. "

Generalul Nicolae Ciucă a făcut această declaraţie în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, unde a avut loc joi un exerciţiu tactic cu trageri cu muniţie reală la care au participat peste 350 de militari români şi americani.

Soldaţii americani se află în România în cadrul operaţiunii "Atlantic Resolve", destinate să întărească flancul estic al NATO şi să descurajeze orice potenţială agresiune în regiunea Mării Negre.


Etichete PATRIOT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live