Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iunie 2022
Vizualizari: 240
Comentează add

România începe să devină un actor important în producția de semiconductori

radiojurnal

 Ministrul economiei, Florin Spătaru. FOTO: https://www.facebook.com/SpataruFlorinMarian

România a început să devină un jucător important pe piața producției de semiconductori și urmărește să atragă fonduri europene consistente pentru a dezvolta acest sector, afirmă ministrul Economiei, Florin Spătaru. El a explicat care sunt avantajele incontestabile pe care le deținem, precum și măsurile adoptate pentru ca proiectul să reușească.

"Am reușit să finalizăm procesul de selecție și transmitere către Comisia Europeană a companiilor eligibile directe și indirecte care să participe la acest program finanțat prin Planul Național de Reziliență, în valoare de 500 de milioane. România este una din țările est-europene care are capabilitatea să dezvolte un astfel de ecosistem. Vorbim de tradiție, o tradiție începută în anii '70 - '80, vorbim de resurse și, de asemenea, vorbim de capitalul uman care este dezvoltat corespunzător", a spus Florin Spătaru.

Dispozitivele fabricate din materiale semiconductoare reprezintă baza electronicii moderne, fiind componente folosite la fabricarea computerelor sau telefoanelor și în industria auto sau infrastructurile de internet.

Pe fondul accelerării procesului de digitalizare, criza mondială a semiconductorilor a apărut în timpul pandemiei de COVID și, amplificată de războiul din Ucraina, a obligat numeroase industrii să își reducă producția.


Etichete Florin Spătarusemiconductori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live