Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Septembrie 2015
Vizualizari: 1057
Comentează add

La exerciţiul "Histria 15" participă circa 7.000 de angajaţi din MAI, SRI, SPP, SIE şi STS, dar şi din MAE, Justiţiei, Transporturilor, Finanţelor, Economiei, Sănătăţii şi SIE.

România începe luni un exerciţiu inter-instituţional de nivel strategic

radiojurnal

Foto: facebook/mapn.ro.

Un exerciţiu inter-instituţional de nivel strategic, condus de Ministerul Apărării, va începe luni în România şi va dura două săptămâni, până la 18 septembrie.

Aproximativ 7.000 de angajaţi din Ministerele Apărării şi de Interne, din SRI, SPP, SIE şi STS, dar şi din Ministerele Afacerilor Externe, Justiţiei, Transporturilor, Finanţelor Publice, Economiei, Sănătăţii şi din Ministerul pentru Societatea Informaţională de Externe vor fi angrenaţi în aplicaţia "Histria 15", împreună cu 800 de mijloace tehnice.

"Histria 15", un exerciţiu despre care se spune că este cel mai mare desfăşurat până acum pe teritoriul României, are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord, precizează într-un comunicat Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit aceleaşi surse, înaintea începerii exerciţiului militarii şi tehnica se vor deplasa în cele nouă poligoane şi raioane, în care se vor desfăşura activităţi practice specifice. 


Etichete exerciţiuRomâniasecuritatepregătiresituaţie de urgenţăintervenţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live