Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

19 August 2022
Vizualizari: 262
Comentează add

Potrivit datelor oferite de sistemul european de informații privind incendiile forestiere, aproape 150.000 de hectare de teren au ars în 2022, în România.

România: Incendiile, „de zece ori mai întinse decât media ultimilor 15 ani”

-

Pompier intervenind la stingerea unui incendiu, august 2022. Foto: MIGUEL RIOPA/ AFP

Suprafața afectată de incendii, anul acesta, în România, este de 10 ori mai mare decât media ultimilor 15 ani - afirmă fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. El a atras atenția într-o postare pe Facebook asupra faptului că cenușa rezultată în urma incendiilor riscă să-i afecteze pe locuitorii orașelor, în condițiile în care lipsesc perdelele de protecție și centurile verzi ale localităților.

Potrivit datelor oferite de sistemul european de informații privind incendiile forestiere, aproape 150.000 de hectare de teren au ars în 2022, în țara noastră, față de 15.000 între 2006 și 2021. Numărul cel mai mare de incendii din acest an, aproape 270 într-o săptămână, s-a produs la finalul lunii martie, în condițiile unor anomalii termice față de media climatologică a perioadei. România se situează pe locul al doilea la nivel european, după Portugalia, în ceea ce privește mărimea suprafețelor afectate de incendii, țara noastră fiind urmată de Spania și Croația.


Etichete (ii)incendiivegetatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live