Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Adriana Turea

21 Septembrie 2015
Vizualizari: 1115
Comentează add

Principalii factori de risc ai bolilor cardiovasculare sunt tabacismul, hipertensiunea arterială, colesteroul crescut şi sedentarismul, a spus doctorul Gabriel Tatu-Chiţoiu.

România, în topul UE al mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare România, în topul UE al mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare - Conține audio

adriana-turea

 Foto: www.soscardio.ro.

60% dintre decesele care se produc în România sunt determinate de bolile cardiovasculare - o cifră mare comparativ cu ţările din comunitatea euroepeană unde este de 48%.

România este astfel printre ţările din Europa cu rată ridicată de mortalitate, deşi numărul deceselor provocate de bolile cardiovasculare a scăzut în ultimii ani.

Prin comparaţie, există anumite ţări, cum ar fi Danemarca, unde mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare a ajuns la 25%.

Care este cauza acestei situaţii alarmante din România am aflat, la Apel matinal, de la preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, doctor Gabriel Tatu-Chiţoiu.

Audio: Apel matinal 


Etichete exclusiv radioboli cardiovascularerată mare a mortalităţiiRomâniadecesepreşedintele Societăţii Române de Cardiologiedoctor Gabriel Tatu-Chiţoiusănătateprevenţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live