Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

3 Decembrie 2012
Vizualizari: 1538
Comentează add

Cel mai ridicat risc de sărăcie din Uniunea Europeană se observă în România, Bulgaria şi Spania (toate cu 22%) şi Grecia (21%), arată datele Eurostat.

România, în topul ţărilor UE privind riscul de sărăcie

paul-poterasi

Foto: Arhivă Reuters.

Datele Oficiului european de Statistică(Eurostat) arată că în 2011, cel mai ridicat procent de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială din Uniunea Europeană se înregistra în Bulgaria (49%), România şi Letonia (ambele cu 40%), Lituania (33%), Grecia şi Ungaria (ambele cu 31%).

La nivelul celor 27 de state din Uniunea Europeană, în 2011 erau 119,6 milioane de persoane - 24,2% din populaţie - supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială.

Cele mai reduse niveluri ale acestui indicator se înregistrează în Cehia (15%), Suedia şi Olanda (ambele cu 16%), Austria şi Luxemburg (ambele cu 17%).

Citiţi şi:
Datele Eurostat.

Un obiectiv al Strategiei Europa 2020 este scoaterea din categoria celor expuşi sărăciei şi excluziunii sociale în UE a cel puţin 20 de milioane de persoane până în 2020.

Progresele către atingerea acestui obiectiv sunt măsurate în funcţie de 3 indicatori - persoane aflate în risc de sărăcie, persoane ce se confruntă cu privaţiuni materiale grave şi persoane ce trăiesc în familii cu o intensitate a muncii foarte scăzută (în care adulţii au utilizat mai puţin de 20% din potenţialul lor de muncă în cursul anului anterior).

În 2011, 17% din populaţia UE era afectată de cel puţin una din aceste 3 forme de excluziune socială.

Cel mai ridicat risc de sărăcie din UE se observă în România, Bulgaria şi Spania (toate cu 22%) şi Grecia (21%) iar cel mai scăzut în Cehia (10%), Olanda (11%), Slovacia, Austria şi Danemarca (toate cu 13%).


Etichete Eurostatsărăcieexcluziune socialăRomâniaUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live