Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Maria Țoghină

22 Iunie 2018
Vizualizari: 1396
Comentează add

Dr. Ionuţ Leahu avertizează că lipsa unor programe naţionale de educaţie și prevenţie situează România în topul ţărilor cu probleme dentare

România, în topul ţărilor cu probleme dentare România, în topul ţărilor cu probleme dentare - Conține video

maria-toghina

Doctorul Ionuţ Leahu, în studioul Serviciului de noapte, alături de realizatoarea Maria Ţoghină. Foto: Luciana Gingărașu  

80 la sută dintre români au probleme dentare, aparţia cariilor fiind cea mai frecventă afecţiune. Aceasta și pentru că, de cele mai multe ori, românii nu reușesc să depășescă frica de a merge la dentist decât atunci când problemele de sănătate se agravează.

Tratamentele bolilor cavităţii bucale sunt costisitoare, iar politicile publice în acest domeniu sunt aproape inexistente, însă această situaţie s-ar putea schimba și dacă cetaţenii ar solicita responsabililor cu politicile de sănătate elaborarea unor strategii de prevenţie și educaţie, cel puţin la nivelul copiilor.

“Eu, în calitate de medic, am cerut astfel de măsuri și programe, dar nu este suficient, trebuie să se implice și oamenii pentru a se face auziţi!”, a subliniat Leahu în emisiunea Serviciul de Noapte, realizată de Maria Țoghină.

“Experienţa oamenilor la cabinetul stomatologic trebuie să fie una plăcută, astfel încât să revină periodic la control, numai așa ne putem asigura că situaţia actuală se va schimba în bine”, a mai afirmat medicul Ionuţ Leahu.

De asemenea, trebuie alocate fonduri care să asigure accesul pacienţilor la un pachet de  tratamente dentare, în cadrul asigurărilor de sănătate.

Turismul medical, oportunitate ratată

Despre turismul medical, Ionuţ Leahu afirmă că aceasta a fost în ultimul deceniu o oportunitate aproape ratată a României pentru că nu a știut să profite de faptul că în ţară existau specialiști și echipamente de ultimă generaţie la preţuri mult mai mici comparativ cu alte state europene.

Din păcate, în prezent preţurile acum sunt aproape la același nivel cu cele din tările UE.
În ce privește concurenţa, Leahu este tranșant: ”Concurenţa mea este nespălatul pe dinţi și lipsa educaţiei”, de aceea el recomandă tuturor periajul dentar timp de 4-5 minute, de două ori pe zi, dimineaţa și seara, renunţarea la fumat, schimbarea periodică a periuţei și vizita regulată la medicul stomatolog, măcar o dată pe an.

VIDEO Emisiunea "Serviciul de noapte" realizată de Maria Ţoghină. Ediţia din 21/22 iunie 2018.

Ionuţ Leahu, carte de vizită

La numai 33 de ani, Ionuţ Leahu nu este doar un specialist in implanturi dentare de renume, ci și un tânăr antreprenor: deţine 5 clinici stomatologice în Bucureşti și, recent, a dechis o nouă clinica la Pitești unde oferă servicii integrate de stomatologie de cea mai înaltă calitate. Urmează, în curând, Timișoara și Cluj.

Dr. Ionuţ  Leahu este unul dintre primii medici din România care a realizat procedura de reconstrucţie a întregii danturi în doar 24 de ore, prin intermediului sistemului SKY fast&fixed.

Anual mii de pacienţi români şi străini beneficiază de servicii integrate de stomatologie de cea mai înaltă calitate.

 


Etichete Serviciul de noaptestomatologieprobleme dentareIonuţ Leahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live