Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2015
Vizualizari: 937
Comentează add

România este printre statele membre ale UE cu cei mai buni timpi de reacţie şi localizare a apelanţilor numărului de urgenţă 112, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

România, în topul european al timpilor de reacţie la apelul 112

radiojurnal

Dispecerat 112. Foto: captură youtube.com.

România se situează printre statele membre ale UE cu cei mai buni timpi de reacţie sub 10 secunde şi o acurateţe sporită în localizarea apelanţilor la numărul unic de urgenţă 112, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

STS precizează că apelurile la 112 sunt preluate, în medie, în 3,68 secunde, iar localizarea apelanţilor nu este posibilă în doar 2% din cazuri.

În România, atât folosirea numărului 112 cât şi localizarea apelantului funcţionează şi în roaming.

STS mai informează că, în urma campaniilor de educare şi informare pe care le-a desfăşurat, numărul de apeluri false a scăzut în ultimii ani şi se înscriu în media înregistrată şi în statele europene cu tradiţie în domeniu.

Comisia Europeană a făcut apel la toate statele membre să îşi intensifice eforturile pentru o mai bună localizare a apelanţilor şi pentru facilitarea accesului la numărul unic de urgenţă 112 a persoanelor cu dizabilităţi.

România face parte dintre cele cinci state membre care reprezintă exemple de bună practică în termen de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului, se mai arată în comunicatul STS. 


Etichete Serviciul de Telecomunicaţii Specialeapel112urgenţălocalizaretimp de răspunsUECEpoliţiepompieriambulanţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live