Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

24 Decembrie 2018
Vizualizari: 737
Comentează add

România se menţine în topul 10 mari producători de bere din Uniunea Europeană, afirmă reprezentanţii acestei industrii, care au făcut publice rezultatele pe anul 2017.

România, în top 10 mari producători de bere din UE

florentina-varga

România se menţine în topul 10 mari producători de bere din Uniunea Europeană, afirmă reprezentanţii acestei industrii, care au făcut publice rezultatele pe anul 2017.

Anul trecut, ţara noastră a produs puţin peste 16 milioane de hectolitri de bere, declasând astfel ţări cu tradiţie, explică Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, într-un interviu realizat de reporterul Radio România Actualităţi, Florentina Varga:


Julia Leferman: Potrivit celui mai recent raport privind rezultatele sectorului european al berii, România a ocupat locul opt în rândul ţărilor producătoare de bere din spaţiul Uniunii Europene. Succedăm Cehia în acest clasament, având o producţie de 16 milioane de hectolitri şi am reuşit totodată să devansăm Italia, ca o ţară cu o producţie în egală măsură importantă.


Reporter: Asta înseamnă că şi consumul este la fel de mare?


Julia Leferman: Piaţa României a raportat un 16,11 milioane de hectolitri, aici ne aflăm pe locul şapte în ceea ce priveşte rezultatele înregistrate în ţările membre UE, devansând ţări cu tradiţie în fabricarea şi consumul berii, cum sunt Cehia, Austria sau Belgia.


Reporter: Ştiu că rezultatele pentru anul 2018 încă nu le-aţi centralizat, dar s-a preconizat un an bun pentru piaţă berii 2018?


Julia Leferman: Este greu de estimat în acest moment. Debutul perioadei estivale a fost mai dificil începând cu luna iulie, care a fost o lună cu foarte multe ploi. Piaţa, între timp, şi-a revenit, pentru că am avut totodată o toamnă lungă, ceea ce a contribuit, credem noi, pozitiv la evoluţia consumului de bere în România, însă rezultatele vor fi disponibile abia în primul trimestru al anului viitor.


Realizator: Potrivit reporterului Radio România Actualităţi Florentina Varga, reprezentanţii Asociaţiei Berarii României furnizează 80% din producţia de bere din ţara noastră.


Etichete beretopromaniaproducatori de bereueJulia Leferman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live