Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

3 Iulie 2014
Vizualizari: 854
Comentează add

Politicienii consideră că asocierea Moldovei cu UE reprezintă un moment istoric, care va avea consecinţe pozitive importante pentru economia şi societatea din ţara vecină.

România, "în prima linie" pentru susţinerea Republicii Moldova

alina-stanuta

Foto: Arhivă

Senatul României se reuneşte joi, în sesiune extraordinară, pentru a aproba proiectul de lege privind ratificarea acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, după ce miercuri Camera Deputaţilor a adoptat documentul.

Acordul, semnat săptămâna trecută, la Bruxelles, a trecut miercuri prin Parlamentul de la Chişinău şi urmează să fie ratificat de parlamentele tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii.

Clasa politică de la Bucureşti, aproape fără excepţie, consideră că asocierea Moldovei cu Uniunea Europeană reprezintă un moment istoric, care va avea consecinţe pozitive importante pentru economia şi societatea din ţara vecină.

Miercuri, ministrul de externe, Titus Corlăţean, a susţinut că semnarea acordului dintre Republica Moldova şi UE este un moment istoric, România fiind în prima linie pentru susţinerea Republicii Moldova în eforturile sale europene.

"Acest acord include în mod firesc o componentă politică de asociere, reprezintă un pas înainte faţă de acordul anterior de cooperare între Republica Moldova şi UE, dar conţine în egală măsură un fundament solid pentru o viitoare integrare a Republicii Moldova în UE", a spus Titus Corlăţean.

Opoziţia salută semnarea acordului de asociere

Şi opoziţia la unison a salutat semnarea acordului UE cu Republica Moldova.

Ca parlamentar ales de cetăţenii români din Republica Moldova, deputatul neafiliat membru al PMP Eugen Tomac spune că momentul de joi este şi rezultatul eforturilor României din ultimii zece ani.

"Faptul că ratificăm acordul de asociere al Republicii Moldova la UE reprezintă extrem de mult pentru românii de dincolo de Prut. Semnarea acordului de asociere la UE a Republicii Moldova înseamnă o ruptură definitivă de influenţa Rusiei şi un prim proces de regăsire a naţiunii române sub acelaşi steag al UE", a declarat Eugen Tomac.

Prezent la dezbateri, premierul Victor Ponta a apreciat că mesajul transmis de Parlamentului României este unul extrem de important pe plan european.


Etichete UERepublica MoldovaaderareasociereacordRomâniaTitus CorlăţeanVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live